1 times afspændende, forløsende og bevidstgørende kropsbehandling hos Carsten Sander Søgaard

Kropidur – Kropsterapi og Massage

Hoved og krop hænger sammen.
Det er såre simpelt, og alligevel glemmer de fleste af os det – lige indtil vi bliver mindet om det.

Kropsbehandler Carsten Sander Søgaard har tidligere holdt til ved Nørreport st. ”Hvor er her stille”, hvisker foto-Alex, da vi træder indenfor.

Og ja. Et bogstaveligt stenkast fra Nørreports ulidelige byggekaos er uforstyrretheden i det lyse behandlerrum nærmest ubegribelig.

Kropsbehandlingen

Carsten sætter mig ind i behandlingen, som har positiv effekt på både fysiske problemer som dårlig ryg, piskesmæld, kolde skuldre og musearm og psykiske tilstande som stress og tristhed.

I et roligt tempo og hele tiden i råd med mig arbejder han sig ind i mine spændingstilstande i skuldre, ben, lænd og mave. Når han rammer plet, og jeg ømmer mig, giver han mig tid til at slappe af og trække vejret dybt, inden han fortsætter.

Carsten ælter, vrider, trykker og strækker min krop igennem. Han spørger, om han må ”løsne” min nakke, og jeg svarer ufortrødent ja. Jeg er i gode hænder, og selvom den høje lyd fra min nakkehvirvel kommer som et chok, er den efterfølgende følelse af lethed det hele værd.

Smerteforløsning med eller uden tårer

Carsten er åben for at tale om de følelser, som massagen løsner op for, men giver også plads til stilhed. Hen mod slutningen arbejder han langs min rygsøjle og rammer måske knudepunktet for min smerte.

”Giv bare slip,” opfordrer han mig, mens han trykker let, og jeg kæmper for at trække vejret dybt ned i maven. Og dér, med ansigtet begravet i massagebriksen, begynder tårerne pludselig at trille hen ad mine kinder. Jeg har ingen ord, kun stille gråd, og det er helt okay.

Min egen overraskende smerteforløsning er uden tvivl den mest mærkbare påmindelse om forbindelsen mellem hoved og krop, jeg endnu har oplevet, og jeg kan kun give Carsten Sander Søgaard mine anbefalinger.

Journalist: Rose Maria Værnet
Fotograf: Alexander Banck-Petersen

Book en tid

Carstens behandlinger har ændret mit liv!

De har hjulpet mig til at træffe nogle svære, men nødvendige beslutninger.

Samtidig har behandlingerne gjort mig stærkere som person, og jeg har været i stand til at lægge nogle ting bag mig som fyldte for meget i min hverdag.

Jeg kan godt lide måden, Carsten arbejder på, og jeg har stor respekt for det, han kan! Der er ingen tvivl om, at behandlingerne er guld værd.

– Camilla

“Igennem en årrække har jeg haft meget fokus på personlig udvikling”

Men jeg har haft en oplevelse af, at det har været svært at implantere min viden på celleniveau i kroppen  pga. gamle spændinger og blokeringer.

ManuVision behandlingerne og træningen hos Carsten er med til at løsne op for disse gamle spændinger, og derved oplever jeg større balance mellem hovedet og kroppen.

Carsten er desuden fantastisk til både at undervise i træningen og til i den individuelle behandling at guide mig til at møde og fornemme min krop, som for mig har medført en større bevidsthed på uhensigtsmæssige reaktionsmønstre.

– Charlot Andersen

Charlot Andersen

Jeg opdagede, at ManuVision behandling er en massageform.

Når man – som jeg – har rundet 60 år, slæber mange rundt med en del livsbagage, der ikke nødvendigvis er rar at bære rundt på, når man ellers er indstillet på at nyde sin efterløns-periode. Jeg havde ikke selv hørt ordet ManuVision før et tilbud om et besøg hos behandler Carsten, dukkede op i min indbakke. Jeg opdagede, at ManuVision-behandling er en massageform. Massagen rettes mod de spændinger, som har lagt sig som et ”dække” over de traumer/frustrationer eller ubehag, som livet har givet en. Løsnes spændingerne op, forsvinder de smerter, der har været skjult under dem.Da Carsten begyndte behandlingen, føltes det fuldstændig naturligt at give sig hen til massagen. Jeg tror, at jeg var så tillidsfuld, fordi Carsten virker så professionel. Hans hænder løsner hurtigt op for spændinger ved halsen og skulderen, men finder også de ømme punkter, der ligger i skjul under større spændinger. Disse bliver grundigt behandlet, og efter et stykke tid løsnes de. Det går ikke stille af sig. De smerter, hans massage giver, er ikke for spædbørn. Han opfordrer en til – via åndedrættet – at give efter for de lyde, der opstår, når han igen rammer en spænding, man knapt vidste, man havde. Det kan være læggen, hånden eller skulderen. Jeg har både skreget/stønnet og grædt smerten ud. Og det har jeg gjort i stor stil, men hver gang med en rar følelse af forløsning, og hele tiden fulgt af hans rolige stemme, der støtter hele vejen.Jeg har nu været hos Carsten 6-7 gange, og ved hver massage finder Carsten steder, der er smertefulde.Fælles for alle besøgene er, at jeg går derfra med en følelse af, at min krop har fået hjælp til at slippe ophobet smerte og sorg, og gennem massagen er jeg blevet nogle problemer kvit. Min forklaring på ManuVision-behandling er måske ikke helt optimal, men den ro, tilfredshed og lettelse, jeg føler, er til gengæld ikke til at tage fejl af. Jeg kan kun opfordre andre, der slæber på en byrde af gammel vrede eller andet, til at forsøge at blive hjulpet, som jeg er blevet det. Vores hukommelse sidder ikke kun i hovedet, den sidder også i kroppen. Carsten er helt klart et besøg værd.

– Ditte

En behandling hos Carsten, giver velvære både fysisk og psykisk

KirstenManuVision er den helt rette betegnelse, da Carsten formår at føle sig frem til de ømme punkter og rette op på skævheder og ubalancer.

Når jeg får spændingshovedpine, er det rart at jeg hurtigt kan få en tid hos Carsten. Så er der jo et lys for enden af tunnellen, og han kan altid få min hovedpine til at gå væk. Når jeg bliver ved med at få hovedpine skyldes det en gammel skade.

Før havde jeg ondt flere gange om ugen, og det var uudholdeligt, for jeg kunne jo ikke lægge mig syg hver gang. Det tog meget af mit overskud, og jeg blev let stresset, fordi jeg så tit havde ondt.

Jeg har gået hos Carsten i 1½ år, så det er selvfølgelig blevet til nogle behandlinger. Men det er det værd. Hele min hverdag er blevet bedre. Og jeg prioriterer mit helbred over min økonomi, så jeg sparer de penge andre steder.

Samtidig er Carsten god at snakke med. Så jeg føler mig taget godt om uden at være klædt af.

Jeg kan varmt anbefale at få behandlinger hos Carsten.

– Kirsten

Man tror det næppe…

Med daglig hovedpine, kæbespændinger, ondt i knæet foruden alle mulige andre småskavanker – besluttede jeg at gå nye og andre veje.

Nette

Et godt tilbud førte mig til Carstens hjemmeside. Straks jeg havde læst Carstens egen beretning om ManuVision-behandlinger, var jeg klar over, at denne form for behandling skulle prøves, og at Carsten ville være den helt rette behandler for mig.

Mine høje forventninger blev indfriet til fulde. Carsten gik direkte til ”benet” – både fysisk og mentalt. Hold op, hvor gjorde det ondt – både fysisk og mentalt! Tårerne fik frit løb – af smerte og uforløst sorg og vrede. Hos Carsten er der plads til det hele!

Han er meget omsorgsfuld – meget rummelig og meget nærværende.

Efter endt behandling følte jeg mig lettet, glad, forløst og aldeles udmattet. Efter bare EN behandling er jeg vågnet uden hovedpine og uden kæbespændinger HVER dag! Knæet er betragteligt bedre – har netop undgået en knæoperation. Humøret er højt – optimismen ligeså…

Jeg glæder mig til næste behandling – glæder mig til at ”græde” – glæder mig til, med Carstens hjælp, at få indsigt i mere af det, jeg bærer rundt på. En indsigt, der giver mig mulighed for at ændre på nogle vaner og uhensigtsmæssige mønstre.

– Nette

Jeg havde opgivet efter godt tre år med skuldersmerter

Jeg kom til Carsten med smerter i skulderen, der bevirkede, at jeg ikke kunne bevæge min arm hele vejen rundt.

Det gjorde ofte ondt, når jeg sov/kørte bil/sad ved mit skrivebord og arbejdede. Smerterne kom efter et fald på et glat gulv, og hverken besøg hos fysioterapeut eller osteopat havde nogen effekt.

Jeg havde opgivet efter godt tre år med skuldersmerter. Jeg måtte jo bare leve med det. Men så startede Carsten som kropsterapeut på mit arbejde, og det måtte prøves. Jeg forklarede Carsten om mine smerter, og så gik han i gang alle andre steder end min skulder…

Carsten arbejdede 3 x ½ time uden at røre særligt ved min skulder.

Det eneste, Carsten sagde, var, at ’’det hele hænger sammen’’. Og så fjerde gang var det kun skulderen, der blev bearbejdet – og det var lykkens gang.

Jeg var selvfølgelig euforisk, men Carsten lovede mig ikke, at jeg nu var helbredt for evigt. Men et år efter har jeg stadig ingen smerter i min skulder (der kan være lidt, men sjældent, og det går over igen), og jeg kan nu bevæge armen, i hvilken retning det skal være. Det er for mig efter 3 år med smerter lig med at være helbredt.

Tak, Carsten.

– Stefania

Carsten behandlede mig, og han er fandeme fabelagtig!

Jeg er blevet behandlet af flere forskellige behandlere, men ingen har helt kunnet komme i bund med min nakke og ryg. Hold da helt op for en behandling. Tusind tak, Carsten, du reddede min dag, og min søns dag! Jeg kunne igen bære ham på mine skuldre takket være dig.

Tak, Carsten.

– Dan Plesner Henriksen

Efter én behandling kunne jeg gå igen!

”Jeg kunne næsten ikke komme ud af sengen en morgen, fordi jeg havde overanstrengt mig ved at løbe på løbehjul dagen før. Min ryg var helt låst, og jeg måtte trille om på siden for at kravle ud af sengen, og alt gjorde ondt. Både i min ryg og mine ben. Efter nogle dage i konstant smerte fik jeg en behandling hos Carsten. Hele min krop var stiv, men lige så stille fik han mig løsnet op. Jeg begyndte at fryse og ryste og kunne pludselig mærke mig selv igen. Resten af dagen rystede jeg også, men i løbet af de næste par dage blev min krop langsomt blødere, og jeg kunne bevæge mig igen. Her et halvt år efter har jeg det stadig godt.

Jeg valgte bevidst at gå til Carsten, fordi jeg selv har uddannet ham, og han er en af mine bedste elever. Han har modet til at gøre det rigtige og følger sit instinkt.”

– Atle Hedvard, Manuvisionterapeut

Efter få behandlinger kunne jeg gå igen!

Jeg kunne knap nok gå på grund af tre fejloperationer i min ryg og skulle have hjælp til at komme ud af sengen. Når jeg var i bad, var jeg afhængig af, at nogen holdt øje med mig, hvis jeg skulle falde. Jeg havde ondt hele tiden, og mange dage kom jeg ikke ud af sengen. Det var et rigtig trist liv, og jeg fik en depression.

Sådan havde det været i omkring 4 år, da jeg fik kontakt med Carsten i 2011. Jeg fik det bedre med det samme, og blev løbende bedre og bedre til at gå. Nu kan jeg både gå ture og løfte mine børnebørn.

Det er det bedste, der er sket i mit liv.”

Hvis du overvejer en tur på briksen, kan du gøre en god investering netop nu.

– Dorte Markussen

Fri af smerter!

MAGISK behandling, hvor både krop og følelser bliver masseret.
For mig giver det bare så god mening, at blive behandlet både på krop og sjæl, fordi når min krop reagerer med smerter, så ved jeg, at det handler om stress, bekymringer eller min manglende evne til at tage mig ordentligt af mig selv.
Jeg kan virkelig anbefale Carsten, som er super professionel og dygtig i sit arbejde som kropsterapeut.

– Anette Ciraklar, Mentor, facilitator, stresscoach.